ua en ru

Експерти Ради Європи передадуть Україні звіт по Майдану в кінці березня

Міжнародна дорадча група (МДГ) Ради Європи з нагляду за розслідуваннями злочинів, які були скоєні на київському Майдані в період з 30 листопада 2013 р. до 22 лютого 2015 р., передасть звіт української влади 31 березня 2015 р. Про це йдеться в заяві МДГ, передає Deutsche Welle.

Дорадча група завершує роботу над своїм звітом щодо цих подій, і 31 березня представить його Україні та генеральному секретарю Ради Європи.

Раніше повідомлялося, що за згодою української сторони, мандат діяльності МДГ було розширено і на розслідування подій, які відбулися в Одесі на початку травня 2014 р. Експерти обіцяли приступити до підготовки звіту з Одеси після завершення роботи над висновками про розслідування злочинів проти Майдану. Група вже звернулася до генерального прокуратора України з запитом щодо ходу розслідування подій, що відбулися в Одесі.

Міжнародна дорадча група, яка складається з трьох незалежних експертів, була створена за ініціативою генсека РЄ Торбйорна Ягланда в грудні 2013 року. Її очолює колишній голова Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Ніколас Братца, двома іншими членами групи є колишній суддя ЄСПЛ Володимир Буткевич та колишній прокурор України Анатолій Анпілогов.

Нагадаємо, раніше експерти Ради Європи обіцяли представити звіт про оцінку розслідуванні подій Євромайдана на початку 2015 р.