ua en ru

Експерти визнали "Зелений центр Метінвест" кращим екологічним проектом України

Громадський союз "Зелений центр Метінвест", засновником якого є підприємства групи Метінвест, став переможцем XIII Всеукраїнського конкурсу "Екологічна якість та безпека" у номінації "Екологічна досконалість". Про це повідомляє прес-служба групи Метінвест.

Відзначається, що нагородження відбулося під час відкриття III Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу Green Mind.

"Зелений центр Метінвест" з жовтня 2013 р. займається реалізацією ініціатив жителів Маріуполя і Єнакієвого з благоустрою загальноміських та прибудинкових територій, проводить екологічні акції та заходи. Торік волонтери та активісти центру зібрали і вивезли 1124 тонни сміття, прибрали понад 72 га територій, провели сім міських суботників в Маріуполі і чотири - в Єнакієвому, а також безліч локальних акцій", - йдеться в повідомленні.

За словами координатора проекту Сергія Магери, за рік роботи "Зеленого центру Метінвест" Маріуполь і Єнакієве реально вдалося вивести на новий екологічний рівень. "Багато городян стали нашими союзниками в озелененні та благоустрої дворів і вулиць, популяризації спорту та просування екологічних ініціатив", - говорить активіст. "А в умовах напруженої політичної та економічної ситуації в країні діяльність громадського союзу стала серйозним стабілізаційним фактором, який знижує соціальну напругу і допомагає людям покращити якість життя у своїх містах", - зазначив Магера.

Крім того, наголошується, що в цьому році в Маріуполі стартував проект "Зелений паросток": у десяти міських клубах діти отримують екологічні знання та практичні навички, які знадобляться їм у повсякденному житті.

Всеукраїнський конкурс "Екологічна якість та безпека" проводиться з 2001 р. для представлення кращих досягнень вітчизняних підприємств і організацій з впровадження технологій більш чистого виробництва та систем екологічного управління.
Green Mind - бізнес-форум, спрямований на інтеграцію екологічної складової в практичну виробниче середовище для сталого розвитку підприємств різних галузей.