ua en ru

Експерти ООН по хімічній зброї повернуться в Сирію 25 вересня

Експерти ООН по хімічній зброї повернуться в Сирії в середу, 25 вересня. Про це повідомляє France 24 з посиланням на заступника глави МЗС Росії Сергія Рябкова.

Експерти ООН по хімічній зброї повернуться в Сирії в середу, 25 вересня. Про це повідомляє France 24 з посиланням на заступника глави МЗС Росії Сергія Рябкова.

Москва наполягала на поверненні делегації експертів в арабську республіку. МЗС був задоволений тим, що наполегливі заклики Росії почуті міжнародним співтовариством.

Зазначимо, що в Сирії також може відправитися делегація російських парламентаріїв. Депутати можуть взяти участь у мирних переговорах і посадити представників протиборчих сторін за один стіл.

Нещодавно держсекретар США Джон Керрі оголосив, що резолюція Радбезу ООН по Сирії повинна бути прийнята на цьому тижні. Американський дипломат наполягає, щоб підсумкова резолюція була розроблена в максимально жорсткій редакції.

Тим часом представники уряду Президента Башара Асада заявили, що запропонують сирійським повстанцям укласти перемир'я в рамках міжнародної конференції, яка пройде в Женеві.

Нагадаємо, жертвами війни в Сирії, яка триває з березня 2011 р., стали понад 100 тис. чоловік. Після повідомлень, які з'явилися в кінці серпня, про хіматаку у передмісті Дамаска, яка забрала життя понад 350 сирійців, США і ряд інших країн заговорили про можливість початку військової операції проти арабської республіки.

Однак Росія виступила з ініціативою про передачу хімічної зброї Сирії під міжнародний контроль для подальшого його знищення. США погодилися з такою пропозицією, і питання іноземного військового втручання було зняте з порядку денного.