ua en ru

Експерти назвали три можливі версії катастрофи лайнера А321

Експерти назвали три можливі версії катастрофи лайнера А321 Фото: місце катастрофи російського лайнера Airbus А321

На думку експертів , авіакатастрофа сталася через вибуховою розгерметизації салону

Експерти, які прибули на місце катастрофи російського лайнера Airbus А321, з'ясували, що літак розвалився на частини ще в повітрі. На це вказують розкидані на великій площі уламки. Про це пише газета "КоммерсантЪ".

На думку експертів, авіакатастрофа сталася через вибуховою розгерметизації салону - корпус лайнера луснув від різкого перепаду тиску на великій висоті. У свою чергу, порушити цілісність фюзеляжу могли ударна хвиля невеликий бомби, закладеної в багаж лайнера; відірвалися деталі двигуна або виникли в несучих конструкціях втомні тріщини.

Показання бортових самописців покажуть, як працювали до катастрофи всі системи літака, а також які дії робив екіпаж. Можливо, причину події експертам підкажуть останні переговори членів екіпажу, якщо, звичайно, ті встигли зрозуміти і обговорити причину руйнування лайнера.

Для повноцінного ж розслідування буде потрібно зібрати всі уламки і відтворити з них контур літака. Тільки ретельний огляд всіх елементів на викладенні та перевірка їх на можливу наявність слідів вибухівки покаже, що саме стало причиною руйнування лайнера.

Нагадаємо, 31 жовтня, сталася катастрофа російського літака в Єгипті на борту якого було 212 осіб і 7 членів екіпажу. На місці катастрофи російського лайнера А321 вже виявлені тіла 150 загиблих осіб. Серед загиблих четверо громадян України.

Рятувальники вже виявили 175 тіл на місці катастрофи російського літака в Єгипті.