ua en ru

Експерти назвали "Батьківщину" беззаперечним лідером за результатами 4 хвиль виборів в ОТГ

Експерти назвали "Батьківщину" беззаперечним лідером за результатами 4 хвиль виборів в ОТГ Фото: УНІАН

Експерти прокоментували результати виборів в ОТГ

"Батьківщина" є беззаперечним лідером за результати 4 хвиль місцевих виборів в ОТГ, які відбулися в Україні упродовж року. Таку думку у п’ятницю, 1 грудня, висловили політичні експерти під час прес-конференції у Києві.

"На місцевих виборах в ОТГ лідирують опозиційні сили, зокрема "Батьківщина". Партія Юлії Тимошенко є також лідером за результатами 4 хвиль виборів в ОТГ", - сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Зі свого боку директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, зауважив, що на відміну від "Батьківщини", яка є "справжньою партією", БПП – це "політичне прикриття для адміністративного ресурсу".

За рік, що минув, в Україні проведено 4 хвилі виборів до новостворених об’єднаних територіальних громад (11 і 18 грудня 2016р., 30 квітня 2017 р., 29 жовтня 2017 р.). Вони відбулися в усіх областях України і охопили майже 3 мільйони виборців.

Експерти зазначили, що системна перемога "Батьківщини" свідчить про розгалужену систему партосередків і про успішну 18-річну історію партії.

Як зауважив експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, результати виборів – це реальний рейтинг партій напередодні президентських та парламентських виборів. З огляду на офіційні дані ЦВК, кожен третій українець сьогодні підтримує "Батьківщину".

Окрім того, Матвієнко пояснив, чому влада сьогодні "скаженіє" в боротьбі з опозицією і витрачає на це сили та кошти, наприклад, подає "фальшиві соціологічні дослідження".

"Батьківщина" є носієм реальних соціально-економічних змістів, які відстоює в зачищеному владою інформаційному просторі. І ці змісти категорично неприйнятні для чинної влади, яка сьогодні скорочує школи, проводить пенсійну систему, яка обертається обкраданням пенсіонерів, проводить невдалу політику субсидій, а також хоче скасувати мораторій на продаж землі, що стане колосальним ударом по тій незалежності, яку ми отримали завдяки референдуму 1 грудня 1991 року", - пояснив він.

Експерт зауважив, що Тимошенко та її політична сила своєю боротьбою проти дій влади демонструє громадянам можливість обрати "інший шлях і для себе, і для країни".