ua en ru

Експерти: фінансові проблеми в США спровокують падіння долара

Валютний ринок увійшов у передноворічний спокій. Україна має всі шанси зустріти Новий 2014-й рік з курсом 8,2 грн/дол.
"В цілому валютний ринок вже увійшов у передноворічний спокій і до початку 2014 року курс гривні напевно складе поточні 8,2 грн/дол.", - вважає керуючий партнер Capital Times Ерік Найман.

У той же час, на думку начальника відділу аналізу та підтримки бізнесу ринків капіталу "Альфа-Банк Україна" Олександра Вертия, стабілізації курсу сприятимуть проблеми в американській економіці.

"Долар дешевшає в ході торгів у вівторок по відношенню до євро та ієни після того, як кілька керівників Федеральної резервної системи (ФРС) дали зрозуміти, що американська економіка поки недостатньо сильна і кількісне пом'якшення (QE) може продовжитися в колишньому об'ємі", - зазначає він.

За його словами, інвестори розраховують на розвиток цієї теми у виступах голови ФРС Бена Бернанке і його колег на цьому тижні, а також чекають свіжих макроекономічних даних, які, ймовірно, підтвердять, що економіка США відновлюється повільно і нерівномірно.

Сьогодні, на думку банкіра, котирування на міжбанківському валютному ринку будуть перебувати на рівні 8,2050-8,2200 грн/дол.