ua en ru

Експертна група визначилася з головним мовним законопректом

Експертна група визначилася з головним мовним законопректом Фото: Павло Розенко (УНІАН)

Експерти визначились із законопроектом, який рекомендують підтримати у парламенті

Експертна група з питань мовної політики при Кабінеті міністрів визначилась із законопроектом про українську мову, який рекомендує підтримати у Верховній раді. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на віце-прем'єр-міністра України, голови Експертної групи Павла Розенка.

За його словами, група одноголосно підтримала законопроект 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови" і звернулася до народних депутатів із закликом проголосувати за нього в першому читанні. Звернення направили голові парламенту Андрію Парубію.

"Цей законопроект є результатом консолідованої праці науковців, політиків, експертів, представників громадськості, відповідає очікуванням суспільства, отримав позитивні висновки низки міністерств та профільного комітету Верховної ради України", - зазначає Розенко у зверненні.

Він також ззаначив, що даний законопроект де-факто поверне українській мові статус державної.

Експертна група визначилася з головним мовним законопректом

Фото: звернення групи до глави ВР (twitter.com/RozenkoPavlo)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що головним мовним законопроектом для розгляду у Верховній раді комітет з питань культури і духовності визначив законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Раніше у порядку денному парламентські комітети розглянули шість законопроектів про мовну політику.