ua en ru

Експертиза СБУ підтвердила справжність частини документів з пошти Суркова

Експертиза СБУ підтвердила справжність частини документів з пошти Суркова Фото: керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук

СБУ просить хакерів, які зламали листування Суркова, зв'язатися з ними

Експертиза Служби безпеки України підтвердила справжність більшості документів з листування помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова. Про це в ефірі телеканалу "112-Україна" заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, зміст окремих опублікованих файлів збігається з документальними матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуку в рамках кримінальної справи, пов'язаної з розслідуванням рухів сепаратистів на Закарпатті.

Нещодавно організація українських хакерів "КіберХунта" заявила, що зламала листування Суркова, і оприлюднила документи, зокрема план з дестабілізації України, який був в листуванні Суркова з його помічником Карповим. Раніше Карпова впізнала народний депутат України Надія Савченко як одного з її викрадачів.

Керівник апарату голови СБУ заявив, що в їх розпорядженні є тільки ті файли, що опубліковані у загальному доступі.

"У нас немає прямого контакту з цієї хакерської групою, і ми поки не можемо оцінити, чи оброблялися ті документи, які були опубліковані, після того, як вони були отримані по електронній пошті Суркова", - зазначив Ткачук.

При цьому він підкреслив, що, можливо, опубліковані не всі документи, які знайшли хакери.

Тому СБУ просить хакерів, які зламали листування Суркова, зв'язатися з ними і на основі анонімності надати можливість ознайомитися з оригіналами.

"Це дасть можливість приймати якісь процесуальні рішення щодо тих документів, які були ними знайдені. Мені здається, що це не всі документи, які вони знайшли", - додав Ткачук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МВС підтвердили справжність документів з пошти Суркова.