ua en ru

Експерт заявив про можливу наявність бізнес-інтересів у "свободівців" через їхню позицію по МАФах

Експерт заявив про можливу наявність бізнес-інтересів у "свободівців" через їхню позицію по МАФах

Політичний експерт Сергій Поліванов заявив про можливу наявність бізнес-інтересів у членів ВО "Свобода" через їхню позицію по малих архітектурних формах (МАФах), передають українські ЗМІ.

"Під час голосування за заборону продажу алкоголю в кіосках 9 з 10 депутатів від ВО "Свобода" були присутні в залі, але від голосування утрималися. Пізніше вони захищали провокаторів і розкручували образ "жертви-депутата" в медіа-просторі. Як свободівці можуть організовувати провокації, кияни бачили, коли під стінами Верховної Ради, в серпні 2015 року від осколків гранати, що розірвалася, загинуло 4 людини", - заявив Поліванов.


Експерт заявив, що в більшості своїй кияни негативно ставляться до МАФів, де продається алкоголь, а "Свобода", на його думку, "робить помилку, не захищаючи інтереси киян".

"Судячи з усього, вони захищають свої бізнес-інтереси. Іншого пояснення немає, адже ні в кого немає сумнівів, що продаж алкоголю в кіосках підвищує криміногенну ситуацію в місті, а відповідно несе загрозу інтересам киян. Це негативно позначиться на електоральному рейтингу "Свободи", - повідомив експерт.

"Аналізуючи хронологію вчорашніх подій, можна стверджувати, що свободівці спочатку кинулися в бій, а потім уже обдумували, як піднести людям, за що саме вони борються. Адже складно пояснити, чому насправді вони вклинилися в силове протистояння. Патріотичні гасла і вимоги не забороняти продаж алкоголю в кіосках, м'яко кажучи, дисонують. Тому кращий варіант - жертва. Відвернути увагу від справжньої причини участі в конфлікті можна кривавої картинкою, а для цього треба жертва. Власне вони і зробили, це було в їх інтересах", - підсумував він.