ua en ru

Експерт: Ярославський буде інвестувати в Харків, якщо там не буде "домайданної" влади

Експерт: Ярославський буде інвестувати в Харків, якщо там не буде "домайданної" влади

Відомий спортивний і медіа-експерт Артем Франков поділився своїми враженнями про харківський інвестиційний форум, що відбувся на початку вересня і про нинішні настрої екс-власника ФК "Металіст" Олександра Ярославського.

"Були привітальні промови, були чергові, були цілком цікаві, навіть підписали контракти - зокрема, харківському "Турбоатому" обломилося під сотню мільйонів зеленої валюти... За великим рахунком, не тільки з державної, але і суто егоїстичної точки зору необхідно, насамперед, задаватися найважливішим питанням: чи збирається Олександр Ярославський, вкрай важлива для Харкова і далеко не одного Харкова людина, інвестувати в економіку міста та країни", - заявив Франков.

Так, він описав свій діалог з Ярославським щодо "правил гри" в українській економіці.

"Під правилами, мені здається, він розуміє не стільки щось загальнодержавне (хоча і це важливо, дуже важливо), але в першу чергу цілком конкретні відносини з міською владою, з якою Ярославського виразно зв'язують теплі, дружні стосунки - власне, АВЯ не втомлюється це підтверджувати в різній формі. От не хоче тут працювати, поки... ", - розповідає експерт.

Він зазначив, що є ще один чинник, який повинен "засмучувати всіх-всіх".

"Коли досвідчені інвестори починають у щось вкладати? Правильно, коли ціна на мінімумі. Чому вони не вкладаються? Знову-таки правильно: мінімум ціни, воно же дно, поки не досягнуто. Стало бути, нас очікує попереду ще чимало неприємностей різного масштабу", - вважає Франков.