ua en ru

Експерт: Рішення Фельдмана включитися в мерську кампанію суттєво додасть голосів "Нашому краю"

Експерт: Рішення Фельдмана включитися в мерську кампанію суттєво додасть голосів "Нашому краю"

Якщо Олександр Фельдман в останній день реєстрації кандидатів на посаду міського голови Харкова прийме рішення брати участь у мерській кампанії, це не тільки зменшить результат інших кандидатів, але і додасть суттєво голосів "Нашому краю". Про це заявив засновник соціологічної компанії Activegroup Андрій Єременко.

Згідно з представленими сьогодні результатами соціологічного дослідження, проведеного в Харкові компанією Active Group, за партію "Відродження" готові проголосувати 13,9% респондентів, за "Опозиційний блок" - 13,1%, за "Наш край" - 12,8% опитаних.

"На даний момент діючий голова Харкова практично весь свій рейтинг і антирейтинг передав "Відродженню", так і другий номер у рейтингу Олександр Фельдман передав практично весь свій рейтинг "Нашому краю", - зазначає Єременко.

"Фельдман для свого рейтингу і досить довгої політичної активності в місті має вкрай низький антирейтинг, що у разі загострення конфліктів навколо Кернеса відчутно додасть голосів "Нашому краю", - додав Єременко.

За даними соцопитування, Геннадія Кернеса на виборах готові підтримати - 39,9% харків'ян, а Олександра Фельдмана - 16,0%. У той же час, експерт відзначає тенденцію зростання антирейтингу Кернеса - 22,8% і зниження антирейтингу Олександра Фельдмана.

За словами експерта, втрата Кернесом самостійності, тиск з боку "борців з сепаратистом", кримінальне переслідування дає дуже сильний тиск як на зниження рейтингу, так і на зниження фактичного впливу. Крім того, у Кернеса за роки правління в місті накопичилося дуже багато недоброзичливців, які тільки й чекають, щоб відправити його в політичне небуття".

Опитування було проведено в Харкові 12-13 вересня. У ньому взяли участь 1587 респондентів у віці від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,5%.