ua en ru

Експерт: Прийняття Дніпропетровською областю бюджету свідчить про ефективність голови ОДА Резніченка

Прийняття Дніпропетровською областю бюджету на 2016 року свідчить про ефективність голови обласної державної адміністрації (ОДА) Валентина Резніченка. Про це заявив експерт Всеукраїнської асоціації консультантів з управління Владислав Міхеєв.

"Інтрига в тому, що інші області України поки залишаються без бюджету та держбюджету на наступний рік теж немає. Це, безумовно, показник ефективності і авторитету керівництва області та особисто губернатора Валентина Резніченко", - заявив він.

Експерт підкреслив, що "відвертий технократичний прагматизм - сильна сторона губернатора області Валентина Резніченко".

"Він зміг переконати політичні еліти регіону, що питання економіки і фінансової стабільності області повинні бути виведені за межі політичного сценарію. Його послідовна і авторитетна позиція зробила можливим прийняття бюджету швидко і в діловому режимі", - сказав експерт.

Облдержадміністрація подала його на розгляд Дніпропетровській обласній раді 1 грудня, а вже 4 грудня сесія облради прийняла бюджет.

"Це рідкісний випадок в історії управління регіоном, коли була чітко дотримана норма бюджетного кодексу і бюджетного календаря. Це означає, що регіон з 1 січня 2016 року не буде перебувати в надзвичайній фінансової ситуації. Тепер в області є можливість стабільної роботи та планового розвитку. Всі програми будуть фінансуватися в повному, а не в усіченому обсязі. Будуть вчасно і в повному обсязі виплачувати зарплати. Будуть продовжені проекти будівництва та реконструкції соціальних та інфраструктурних об'єктів", - зазначив Владислав Міхеєв.

На думку експерта, тепер Дніпропетровська область зможе повною мірою скористатися плодами успішної децентралізації, збільшивши фінансування соціальних програм і програм розвитку.

Бюджет Дніпропетровської області на 2016 рік складе трохи більше 12 млрд грн. Фінансування соціальної сфери в рамках бюджету буде збільшено з 3 до 3,6 млрд грн. На розвиток регіону (інфраструктура, соціальні об'єкти) в 2016-му році планується направити на 64% більше ніж у поточному - 1,5 млрд грн.