ua en ru

Експерт: обшуки, які проводить СБУ, негативно впливають на інвестклімат

Експерт: обшуки, які проводить СБУ, негативно впливають на інвестклімат

Обшуки, які проводить Служба безпеки України (СБУ) в офісах українських компаній, є тиском на бізнес і призведуть до погіршення інвестиційної привабливості країни. Такої думки дотримується голова Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

"Обшуки в офісах українських компаній з боку Служби безпеки набувають лавиноподібного характеру. СБУ має займатися пошуком сепаратистів і терористів, які загрожують безпеці країни. Поки ж ми бачимо її участь у комерційних конфліктах", - каже Пасхавер. На його думку, це невластиві СБУ завдання.


Експерт звертає увагу, що останнім часом СБУ все більше бере участь в обшуках різних компаній, що негативно впливає на інвестклімат.

"Потенційні інвестори і так налякані через військові дії в країні. В Україні спостерігається падіння економіки. А тут ще й обшуки з боку Служби безпеки, які регулярно проходять. Це як мінімум дивно в очах бізнесу", - каже голова Центру економічного розвитку.

Нагадаємо, як повідомлялося у ЗМІ, за останній місяць Служба безпеки України провела обшук в офісі компанії "Кернел", "Укргазвидобування", а також у ряду IT-компаній. Компанія "Кернел" вже відреагувала на відповідні події, назвавши дії правоохоронців "неправомірними і такими, що негативно впливають на інвестиційну привабливість України". Раніше СБУ брала участь у перевірці компанії "Укргазвидобування".