ua en ru

Експерт назвав позов про заборону КПУ "переслідуванням за політичними переконаннями"

Забороняти діяльність КПУ на підставі дій її окремих членів суперечить принципам права. Про це заявив керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

Він підкреслив, що у тих, хто закликає до заборони КПУ, немає морального права ставити питання про заборону Комуністичної партії України.

"Подвійна бухгалтерія очевидна - чому та ж Ірина Фаріон може робити заяви, закликаючи до етнічних чисток і розправи до інакомислячими? Або чому молодіжне крило ВО "Свобода" може займатися захопленнями чужої власності, підпалами, а правоохоронні органи ніяк не реагували і не давали жодних оцінок", - зазначає політолог.

Золотарьов уточнив, що сам позов Міністерства юстиції не має нічого спільного з правом, тому що є "політичною розправою".

"Ми бачимо кричущі юридичні аспекти цього позову, який висунув Мін'юст. У позові ми чітко бачимо переслідування з політичних мотивів переконань, що суперечить як Конституції України, яка гарантує плюралізм, так і міжнародним актам, які підписала Україна", - підкреслив експерт.