ua en ru

Експерт назвав формулу Тимошенко зі зменшення тарифів удвічі обґрунтованою

Експерт назвав формулу Тимошенко зі зменшення тарифів удвічі обґрунтованою Фото: газова плита (РБК-Украъна)
Автор: РБК-Украина

Юлія Тимошенко - єдина з опозиції, хто дає владі конструктивні варіанти розв’язання тарифної кризи, при цьому ставить інтереси людей вище власних політичних бонусів.

Про це заявив політолог Олег Саакян в ефірі "Апостроф TV".

"Вона (Тимошенко, - ред.), з одного боку, критикує владу, але з іншого - дає конструктивні пропозиції. Сказати "ми готові відкликати наш законопроект і подати його всі разом, ми готові поділитися перемогою" - це дуже сильний крок. До того ж вона зазначила, що в законопроекті "Батьківщини" передбачено і газ українського видобутку, і транзитні потужності зберігання, і 30% надбавок - тобто політик дає зрозумілу і чітко розписану формулу. Це реально конструктивне рішення", - вважає політолог.

Такий підхід, припускає Саакян, не залишиться поза увагою українців, стомлених від безпорадності й розгубленості влади.

"На цьому "Батьківщина" може набрати декілька додаткових пунктів до рейтингу, тому що тарифна тема резонує всім", - переконаний експерт.

Нагадаємо, раніше Юлія Тимошенко закликала Верховну раду ухвалити поданий "Батьківщиною" законопроект №1177, який дозволить знизити ціну газу для населення до 3 гривень за куб.

Документ передбачає направлення на потреби населення газу власного видобутку з 30% рентабельністю і газу із газових сховищ за ціною літньої закупки з урахуванням вартості його зберігання та транспортування.