ua en ru

Експерт: група "Приват" може стояти за пікетуванням мережі АЗС AMIC

Можливо, група Приват стоїть за пікетуванням мережі АЗС AMIC. Такої думки дотримується співзасновник "Фонду енергетичних стратегій" Дмитро Марунич.

"Підтверджень цього у мене немає, але таке можливо. У нас в країні такий бардак, що я не здивуюся нічому. Ми ж бачимо, що відбувається в країні в цілому. Так чому б комусь не попікетувати АЗС або нафтопереробний завод, наприклад? Влада нічого не робить для того, щоб не допускати подібних, що виходять за рамки права, ситуації", - говорить Марунич.

За його словами, "лобізм природний в Україні, тому немає нічого дивного в тому, що в акціях з пікетування мережі АЗС AMIC бере участь народний депутат Ігор Луценко, якого пов'язують з групою "Приват".

"Напевно, його попросили взяти участь, ось він там присутній. Доказів того, що це проплачені акції у мене немає. Але останнім часом дуже часто активістів і добробати використовують у політичних розборках. Це далеко не перша і, очевидно, не остання історія", - вважає Марунич.

Подібні акції негативно впливають на інвестиційну привабливість України, вважає експерт.

"Будь-який потенційний інвестор буде з побоюванням дивитися на подібні дії. Ніхто не може бути впевнений, що завтра активістам заманеться пікетувати будь-які інші АЗС або ще щось", - додав Дмитро Марунич.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, в Києві пройшли акції протесту проти австрійської мережі АЗС AMIC (раніше належала російській "Лукойл"). Активісти вимагали зупинити роботу заправок, так як вони раніше належали російській компанії. Зазначалося, що в акції взяв участь народний депутат Ігор Луценко, який входить в батальйон "Азов" та бере участь в акціях по захисту Геннадія Корбана група "Приват".