ua en ru

Експерт: Генплан Думчева знаходить все більше прихильників

Громадський Генплан Києва, який нещодавно представив лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев, знаходить все більше прихильників. Про це заявив політолог Микола Спірідонов.

"Генеральний план розвитку Києва, який підготували представники партії "Рух за реформи" - перший реалістичний план, який я бачив. Ті плани, які створювалися до цього, були скоріше демонстрацією буйної фантазії авторів. Генплан "Руху за реформи" чітко визначає головні принципи розвитку столиці. Генплан визначає правила розвитку міста не тільки в питаннях будівництва будинків, але навіть розміщення МАФів. Це дуже важливо для 5-мільйонного (з урахуванням приїжджих) міста, яке задихається в пробках. В цілому, ініціатива партії "Рух за реформи" - своєчасний і необхідний крок. Наявність чіткого плану розвитку міста дозволить уникнути хаотичної забудови та встановлення МАФів у невідповідних місцях", - заявив він.

Багато експертів вже охрестили громадський генплан Києва єдиним реальним. Адже поки ніхто не зміг надати адекватний Генплан міста.

Нагадаємо, згідно з планом, підприємці та забудовники зможуть в інтерактивному режимі подивитися зони, відведені для будівництва будинків і розміщення кіосків. Їм залишиться лише подати заявку в мерію і почати працювати.

Вже створено інтерактивний сайт, на якому кияни можуть висловити свою думку щодо основних проблем міста. Перед остаточним затвердженням план буде узгоджений з представниками громадськості.