ua en ru

"Ексклюзивного підходу" для Тимошенко не буде, - Янукович

"Ексклюзивного підходу" для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не буде. Про це Президент України Віктор Янукович заявив сьогодні журналістам у Запоріжжі.

"Ексклюзивного підходу" для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не буде. Про це Президент України Віктор Янукович заявив сьогодні журналістам у Запоріжжі, передає ВВС Україна.

"Моя позиція залишається незмінною - всі громадяни України перед законом рівні, верховенство закону і верховенство права передусім, це стосується всіх. Жодних ексклюзивних підходів ніхто із громадян України не отримає", - зазначив Янукович.

Президент нагадав, що зараз у парламенті зареєстровано 5 законопроектів, які дозволяють засудженим особам виїжджати за кордон на лікування.

Янукович учергове пообіцяв, що підпише узгоджений закон, якщо його ухвалить парламент. Однак наголосив, що в такому законі не повинно міститися технологій ухилення від кримінальної відповідальності.

"Якщо це не буде технологією ухилення від кримінальної відповідальності, я думаю, такий закон приймуть, і він буде охоплювати не тільки Тимошенко, а всіх громадян. Така позиція народних депутатів, з якими я провів багато різних консультацій", - заявив Президент.

Нагадаємо, парламентська робоча група (РГ), яка займається підготовкою законопроекту, що стосується лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном, оголосила перерву до понеділка, 18 листопада. Як заявив глава РГ Геннадій Васильєв, парламентарії суттєво просунулися в напрацюванні законопроекту про лікування Тимошенко.

Як повідомлялося, у Європарламенті сподіваються, що Рада 19 листопада ухвалить усі євроінтеграційні закони.

Зазначимо, що наступного пленарного тижня - з 19 по 22 листопада 2013 р. - ВР планує розглянути всі євроінтеграційні законопроекти: про прокуратуру, про зміни до виборчого законодавства і низку законопроектів про лікування Юлії Тимошенко.