ua en ru

Екс-спікер парламенту Грузії Н.Бурджанадзе має намір подати позов до керівництва телеканалу "Імеді".

Лідер партії "Демократичний рух - Єдина Грузія", екс-спікер парламенту країни Ніно Бурджанадзе має намір подати позов до керівництва телеканалу "Імеді", на якому була показана провокаційна передача "Спеціальний репортаж" про вторгнення Росії до Грузії, передає "Росія 24".
Н.Бурджанадзе підкреслила, що юристи партії вже "вивчають матеріали для підготовки позову, який мають намір подати до суду у найближчі дні". На думку політика, "сценарій цього фальшивого спецвипуску написаний Михайлом Саакашвілі, так як ніхто б на телеканалі без його відома на таку провокацію не пішов".
Відзначимо, представники опозиції прийняли рішення провести сьогодні на площі Республіки в Тбілісі мітинг проти телекомпанії "Імеді".
Нагадаємо, напередодні телекомпанія "Імеді" повідомила про "початку російського вторгнення до Грузії і вбивстві М.Саакашвілі". Про те, що це "сценарій можливих подій" було повідомлено на самому початку передачі, що багато телеглядачів пропустили, що викликало в Грузії паніку.
Зокрема, у передачі було повідомлено, що "в Цхінвалі був здійснений теракт проти глави Південної Осетії Едуарда Кокойти, після чого російські війська вторглися в Грузію". Далі йшлося, що "уряд і президент М. Саакашвілі були евакуйовані". Через кілька хвилин телекомпанія повідомила про загибель М. Саакашвілі та створення народного уряду на чолі з Н.Бурджанадзе.