ua en ru

Екс-президент Киргизії К.Бакієв перебуває у Мінську, - МЗС Білорусі.

Екс-президент Киргизії Курбанбек Бакієв перебуває у Мінську, повідомили РБК у МЗС Білорусі. "К.Бакієв прибув до Мінська в ніч 19 квітня. Зараз він і члени його сім'ї проходять медичне обстеження. Президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував захист сім'ї К.Бакієва", - зазначив представник білоруського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, К.Бакієв прилетів до Білорусі з Казахстану, де він минулого тижня написав заяву про відставку. На батьківщині проти поваленого президента Киргизії К.Бакієва порушена кримінальна справа. Нові власті республіки звинувачують його в розстрілі демонстрантів 7 квітня в Бішкеку, а також в зловживанні владою. За деякими даними, сім'я К.Бакієва вивезла з Киргизії близько 2 млн дол. Схожі звинувачення висуваються проти двох синів і брата поваленого президента Киргизії. Всі троє оголошені в розшук. За словами очевидців, саме ці родичі К.Бакієва віддавали накази стріляти по людях.

У Киргизії 6 квітня почалися масові заворушення, що охопили наступного дня майже всю країну. Жертвами зіткнень прихильників опозиції з силами правопорядку стали 82 людини, понад 1,5 тисяч отримали поранення.