ua en ru

Екс-заступник голови Міндоходів Ігнатова почали судити заочно, - ГПУ

Екс-заступник голови Міндоходів Ігнатова почали судити заочно, - ГПУ Фото: екс-заступник голови Міндоходів Андрій Ігнатов

Ігнатов підозрюється в зловживанні службовим становищем

Печерський районний суд у п'ятницю, 24 липня, дав дозвіл на початок процедури заочного кримінального провадження щодо колишнього заступника міністра доходів і зборів України Андрія Ігнатова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник генпрокурора України Віталій Касько, передає прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Таким чином, довгоочікувана процедура початку заочного кримінального провадження та подальшого заочного засудження почалася", - заявив заступник генпрокурора.

Наступним кроком, за його словами, стане виконання певних процедурних вимог, які будуть укладатися в повідомленні підозрюваних як через веб-сайт ГПУ, так і через ЗМІ, що стосовно них здійснюється заочне кримінальне розслідування, що їм буде надана захист за рахунок держави.

"У разі, якщо вони не з'являться для участі у такому спеціальному розслідуванні, кримінальні провадження будуть направлені до суду для розгляду і вирішення питання про їх винність або невинність", - пояснив Касько.

Зазначимо, Андрій Ігнатов був заступником міністра доходів і зборів України Олександра Клименка з квітня 2013 р. по березень 2014 р. 29 серпня 2014 р. Служба безпеки України оголосила Ігнатова в розшук.

Нагадаємо, вчора Печерський райсуд Києва дав дозвіл стосовно колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової та інших осіб за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах.