ua en ru

Екс-заступника глави Лиманської ДВК підозрюютьу посяганні на територіальну цілісність

Екс-заступника глави Лиманської ДВК підозрюютьу посяганні на територіальну цілісність Фото: СБУ (РБК-Україна)

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисниці запобіжного заходу

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність екс-заступниці глави Лиманської дільничної виборчої комісії. Про це йдеться у повідмоленні прес-служби СБУ.

"У Донецькій області Служба безпеки України повідомила про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України колишній заступниці голови Лиманської дільничної виборчої комісії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2014 році жінка брала активну участь в організації та проведенні у Лимані "референдуму" про "визнання" ДНР.

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисниці запобіжного заходу.

"Також співробітники спецслужби ознайомили з обвинувальними актами ще двох мешканців Лиману, які також активно сприяли проведенню сепаратистського плебісциту. Особам висунуто обвинувачення за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Процесуальні документи передані до суду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі і процесуальні керівники повинні працювати більш ефективно з метою довести до суду справу щодо державної зради колишнього президента Віктора Януковича.