ua en ru

Екс-керівники мережі магазинів "Амстор" втекли за кордон, - ЗМІ

Екс-керівники мережі магазинів "Амстор" Володимир і Олександр Вагоровські зараз перебувають за кордоном і зареєструвалися в готелі Cheval Blank альпійського гірськолижного курорту Куршевель. Про це повідомляє місцеве видання "Голос Запоріжжя" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Видання зазначає, що на думку правоохоронців, Володимир Вагоровський виїхав з країни після подачі заяв в міліцію від імені головного акціонера групи компаній "Амстор" - "Смарт-Холдингу".

Повідомляється, що в ході аудиту мережі магазинів, власником були виявлені численні порушення і факти шахрайських дій з боку менеджменту компанії, що стало причиною відсторонення від управління Володимира та Олександра Вагоровских. Зокрема, була виявлена схема виведення коштів з компанії для особистого збагачення. Також відзначається, що Вагоровський Олександр (брат Вагоровського Володимира та в. о. директора)., користуючись службовим становищем і без узгодження з іншими акціонерами, перерахував з рахунків "Амстора" мільйонні суми на користь компаній, засновниками яких є родичі братів Вагоровских.

Згідно з отриманою інформацією, протягом 2014 р. ТД "Амстор" перерахував частинами 24 млн грн на користь якоїсь компанії "Фоксвипеймент", засновником якої є цивільна дружина Вагоровського Ст. Валерія Бондаренко. Далі ці кошти у вигляді позики були передані Вагоровському Ст. для придбання квартири по вул. Грушевського у Києві.

Видання повідомляє, що Володимир Вагоровський за рахунок коштів "Амстора" придбав автомобіль Mercedes вартістю 1,8 млн грн, далі цей автомобіль був проданий "Амстором" водієві Вагоровського за 550 тис. грн. "Це була фіктивна угода, з метою залишити у себе в користуванні дорогий автомобіль. Прямий збиток компанії - 1,25 млн грн", - відзначають ЗМІ.

Власники мережі "Амстор" також вказують на спроби приховування фактів шахрайства з боку екс-керівництва. Так, в підвальному приміщенні магазину "Амстор" у Дніпропетровську, аудитори виявили низку документів суворої звітності, які призначалися для знищення.
Зазначені факти правопорушень включені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування.

Нагадаємо, 31 грудня озброєні люди намагалися блокувати ряд магазинів мережі "Амстор" у Запоріжжі, Дніпропетровську та Маріуполі. На місця подій прибула міліція, робота магазинів була відновлена.