ua en ru

Екс-спікера ВР Криму А.Гриценка можуть звинуватити у справі по санаторію "Росія"

Прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК) у рамках розслідування діяльності депутата Верховної Ради АРК, екс-спікера Верховної Ради АРК Анатолія Гриценко перевірить законність передачі частини корпусу республіканського підприємства "Курортно-оздоровчий комплекс" Росія" в Ялті в оренду комерційній структурі. Про це повідомив прокурор АРК Степан Молицький на прес-конференції в Сімферополі, передає кореспондент РБК-Україна.
За інформацією С.Молицького, корпус санаторію "Росія" був відданий на кілька десятиліть в оренду комерційній структурі за заниженою вартістю.
"І санаторій "Росія" розглядається, в тому числі, щодо заниження орендної плати. Так що не переживайте, там теж буде прийнято законне рішення", - сказав він, додавши:"І ми подивимося: хто за цією структурою сидить, стоїть і т.д. Хто її представляє і який тут зв'язок, і хто сяде", - сказав С.Молицький.
Крім того, С.Молицький повідомив, що кримінальна справу проти А.Гриценко не остання, яка порушена за порушення земельного законодавства.
"Я хочу відзначити, що прокурорські перевірки і реагування на порушення земельного законодавства тривають з тією ж інтенсивністю. Мушу сказати, на справі А.Гриценка ці перевірки не закінчаться. Є резонансні матеріали, інформація, тому ми працюємо цілеспрямовано", - повідомив С.Молицький .
Прокурор не назвав імена порушників закону, але пообіцяв, що затримання чиновників можливо, почнуться вже в наступному місяці.
За його словами, в ході перевірок прокуратура звернула увагу на Арабатську стрілку в Ленінському районі, так як надійшла "певна інформація, що там були незаконні обороти з землею".
Нагадаємо, в 2006 році, за інформацією ЗМІ, був укладений договір оренди між республіканським підприємством "Курортно-оздоровчий комплекс "Росія" і ТОВ "Будівельна компанія профспілок МВС" про передачу корпусу санаторію в оренду на 30 років.
За даними ЗМІ, безпосереднє відношення до здачі в оренду комплексу мав А.Гриценко, який займав тоді посаду голови Верховної Ради АРК. Проте сам А.Гриценко цей факт неодноразово спростовував.