ua en ru

Екс-радника Трампа Флінна попереджали про ризики зв’язків із Росією

Екс-радника Трампа Флінна попереджали про ризики зв’язків із Росією Фото: Макла Флінна попереджали про згубність зв'язків із РФ

Члени перехідного штабу президента Трампа попереджали екс-помічника американського лідера

Члени перехідного штабу президента Дональда Трампа попереджали колишнього помічника американського лідера з національної безпеки Майкла Флінна про те, що його спілкування з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком може нести за собою ризики. Про це з посиланням на джерела в американській адміністрації пише The Washington Post.

За даними співрозмовників, у листопаді 2016 року члени штабу Трампа звернулися до Флінна і повідомили йому, що його розмови "майже напевно знаходяться під контролем" американських спецслужб. Зазначено, що чиновники з адміністрації були стурбовані тим, що Флінн не може в повній мірі оцінити мотиви російського посла.

Спеціально для цього члени Ради національної безпеки запросили в адміністрації Барака Обами досьє на Кисляка, яке раніше підготувало Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США. Цей документ, вказує видання, був підготовлений протягом декількох днів, проте невідомо, чи ознайомився з ним Флінн.

За інформацією одного з джерел видання, члени адміністрації попереднього президента надавали команді Трампа інформацію про Кисляка для того, щоб показати їм "масштаби загрози з боку Росії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат США попросив колишніх радників Дональда Трампа надати інформацію про контакти з РФ.