ua en ru

Екс-радник Президента РФ Рейман став акціонером і головою ради директорів "Ангстрема"

Колишній голова Мінінформзв'язку і екс-радник Президента РФ Леонід Рейман став співвласником компаній групи "Ангстрем", що займається виробництвом мікроелектроніки, повідомляє РБК. "Рейман став міноритарним акціонером ВАТ" НВО Ангстрем" в 2011 г, яке, у свою чергу володіє пакетами акцій у всіх компаніях групи "Ангстрем", - йдеться в повідомленні. При цьому він відмовився назвати розмір свого пакету і повідомити, чи придбав його в інших акціонерів або в рамках додаткової емісії. "Я один з акціонерів", - заявив Рейман, додавши, що в інших компаніях групи "не бере участь".
Він також повідомив, що очолив раду директорів НВО з того моменту, коли став міноритарієм компанії.
За словами Реймана, інвестфонди, в яких він бере участь, в даний час не входять в капітал компаній групи "Ангстрем", але не виключив, що в майбутньому ця ситуація може змінитися. "В майбутньому ми хочемо визначитися з тими частинами "Ангстрема", які є перспективними, і сформувати з них концерн", - пояснив він.
Нагадаємо, Рейман є найбільшим інвестором фонду NGI, який в 2010 р. придбав пакет французької софтверної компанії Mandriva, що розробляє операційну систему на базі Linux. На цей час частка в Mandriva доведена до контрольної.