ua en ru

Екс-соратник Януковича став власником картинної галереї в Мінську

Екс-соратник Януковича став власником картинної галереї в Мінську Фото: Ігор Якубович

Глава ДПЗК Ігор Якубович вклав у створення галереї 150 тис дол

Екс-соратник Януковича і колишній глава ДПЗК Ігор Якубович, який перебуває в розшуку у справі про привласнення 177 млн грн, вклав у створення галереї в столиці Білорусі 150 тис дол. Про це повідомляє TUT.BY.

Наголошується, що 10 вересня в Мінську урочисто відкрилася велика приватна галерея. Одним з власників "Будинку картин" виявився екс-голова правління Державною продовольчо-зерновою корпорацією України Ігор Якубович.

Білоруські художники і чиновники, з якими спілкувалися журналісти, називали господарем нової галереї в Мінську "бізнесмена Ігоря з України, який нещодавно переїхав жити в Білорусь".

Якубович підкреслив, що він займається галерейною справою вже 20 років. Разом з друзями з Росії та Білорусі він збирає колекції російських, українських і білоруських народних митців, а також володіє галереями в цих трьох країнах.

"Це достойні, шановні люди, які вкладають у мистецтво і створюють місця, куди можна приходити в будні і вихідні знайомитися зі світовим мистецтвом", - пояснив Якубович, але відмовився назвати імена своїх партнерів.

За словами бізнесмена, події в Україні вплинули на бізнес і зажадали диверсифікації ринків збуту.

Раніше, Ігор Якубович обіймав посаду міністра аграрної політики, потім був генеральним директором Аграрного фонду, а в січні 2013 - лютому 2014 очолював Державну продовольчо-зернову корпорацію.

27 січня 2015 ГПУ оголосила в розшук Якубовича - за даними відомства він разом з одним із заступників шляхом підробки документів заволодів 177 млн грн.

Нагадаємо, Ділянка Януковича у резиденції "Синьогора" повернули державі.