ua en ru

Екс-керівництво "Львіввугілля" розтратило понад 350 млн грн держкоштів, - СБУ

Екс-керівництво "Львіввугілля" розтратило понад 350 млн грн держкоштів, - СБУ Фото: за даним фактом порушено справу

Порушено справу

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили факти розкрадання колишнім керівництвом державного підприємства "Львіввугілля" понад 350 мільйонів гривень державних коштів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зокрема встановлено, що посадові особи підприємства протягом 2013-2014 років без проведення тендерних процедур закупили гірничо-шахтне обладнання та комплектуючі для виробничих потреб за значно завищеними цінами.

"Співробітники спецслужби також викрили угоди з видобутим вугіллям державного підприємства. При відправленні вугілля на збагачення зловмисники штучно завищували показники домішок у продукції, відповідно знижувалися офіційні обсяги отриманого після обробки концентрату. Неврахований щодо документації вугілля вони реалізовували і привласнювали отримані за нього кошти", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання коштів державного підприємства.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти НАК "Нафтогаз України" і холдингу Ostchem за розтрату державних коштів.