ua en ru

Екс-керівництво "Діамантбанку" обвинувачується у спробі привласнення 12 млн гривень

Екс-керівництво "Діамантбанку" обвинувачується у спробі привласнення 12 млн гривень Фото: з "Діамантбанку" намагалися вивести 12 млн гривень

Кошти намагалися вивести під виглядом премії і збільшення зарплат голові та членам правління банку

Правоохоронними органами столиці викрито ряд колишніх керівників ПАТ "Діамантбанк", які організували злочинну схему збагачення за рахунок коштів банку. Про этмо повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.

Як повідомляється, в ході досудового слідства була виявлена схема заволодіння банківськими коштами, організована екс-головою правління "Діамантбанку" у змові з віце-президентом з правових питань і за сумісництвом членом наглядової ради банку.


Встановлено, що за незаконними вказівками цих осіб у протокол засідання спостережної ради банку були внесені завідомо неправдиві відомості про нібито прийняття радою рішення про збільшення заробітної плати і виплати бонусів голові правління банку, а також членам правління на загальну суму близько 12 млн гривень.

Однак, завдяки своєчасному реагуванню органів розкрадання коштів банку вдалося запобігти.

За результатами розслідування екс-голові Правління ПАТ "Діамантбанк№ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 15 год. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 358 КК України. А його спільнику, який зараз займається адвокатською діяльністю, відповідно, за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 год. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідчі дії у даному кримінальному провадженні тривають. В даний час готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, Прокуратура звинувачує службовців банку "Хрещатик" у розкраданні понад 81 млн гривень з депозитних рахунків.