ua en ru

Екс-керівник "Укроборонпрому" регулярно зустрічався в Росії з Януковичем, - нардеп від ПР

Екс-президент України Віктор Янукович, хоча і перебуває у вигнанні за кордоном, але зберігає вплив на внутрішні процеси в Україні. Фактична відсутність не заважає колишньому президенту діяти через своїх довірених осіб. Таку думку висловив народний депутат України, член фракції Партії регіонів, який попросив не публікувати його ім'я в зв'язку з наміром покинути фракцію наступного тижня.

"У Януковича чимало довірених осіб, які продовжують виконувати його команди. Чого тільки вартий один з його давніх соратників Терещенко (Юрій Терещенко - екс-керівник державного концерну "Укроборонпром", який є головним виробником української військової техніки - Ред.). Він зустрічався з Януковичем в Росії тільки двічі за останній місяць. Всі про це знають. В той час, коли між Україною і Росією йде війна, керівник військово-промислового комплексу України вільно літає чартерами до Януковича", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, що хоча Юрія Терещенка називають "зброярем" Януковича, на пост керівника концерну "Укроборонпром" чиновник був призначений указом Олександра Турчинова в березні цього року. Відразу після призначення Терещенка з'явилися повідомлення про те, що Україна продовжує поставляти озброєння російській армії.

"Турчинов знав, хто такий Терещенко і хто за ним стоїть, коли призначав його в "Укроборонпром". За піар-акціями про постачання Бтрів Національній гвардії ховалися поставки великих партій озброєння в Росію. Війна бізнесу не перешкода", - говорить депутат.

Зазначимо, Юрій Терещенко керував "Укроборонпромом" з 24 березня до 3 липня цього року, коли Петро Порошенко призначив новим керівником концерну Романа Романова.