ua en ru

Суд заарештував екс-прокурора Суса без права на заставу

Суд заарештував екс-прокурора Суса без права на заставу Фото: Дмитро Сус (УНІАН)

Суса підозрюють у заволодінні чужим майном під час проведення обшуків

Колишнього заступника керівника департаменту з особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса взяли під варту без можливості внесення застави. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на постанову Солом'янського суду Києва.

Як відомо, Суса підозрюють у заволодінні чужим майном під час проведення обшуків у кількох кримінальних провадженнях. Йому інкримінують відсутність інформації про авто в електронній декларації. Влітку 2017 року його відправили під домашній арешт з обов'язковим носіння електронного браслета.

Так, після роботи в економічному департаменті ГПУ в листопаді 2016 року Сус отримав нову посаду. Він став старшим слідчим з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. У деклараціях за останні роки Сус не вказував зареєстрований на нього Citroen C4, продаж автомобілів Peugeot 406 і Citroen C4, а також тимчасове користування кімнатою в столиці.

Нагадаємо, 22 січня стало відомо, що Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід колишньому заступнику голови Генеральної прокуратури України з особливо важливих справ у сфері економіки Сусу.