ua en ru

Екс-Президентові Пакистану Мушаррафу стало погано з серцем по дорозі до суду

Колишньому Президентові Пакистану Первезу Мушаррафу стало погано з серцем по дорозі до суду, де слухається справа про державну зраду екс-Президента. Як повідомили в поліції країни, Мушарраф був терміново госпіталізований в Інститут кардіології Зброєних сил в м. Равалпінді, передає Associated Press. Подробиці його стану не відомі. Судді вимушені були оголосити перерву для консультацій.

Мушарраф вже пропустив два слухання особливого трибуналу у зв'язку з погрозами замаху на його життя. Сьогодні кортеж звинуваченого екс-президента все-таки виїхав на слухання в умовах підвищених заходів безпеки: поліція Ісламабаду повідомила, що дорогу від будинку Мушаррафа до будівлі суду охороняють більше 1,5 тис. солдатів і поліцейських.

70-річний Мушарраф, що керував Пакистаном в ранзі Президента з 2001 р. по 2008 р., звинувачується в незаконному введенні надзвичайного положення в країні в листопаді 2007 р. і в довільному затриманні членів Верховного суду. Захист Мушаррафа стверджує, що справа проти екс-президента - спроба нинішнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа звести рахунки з відставним генералом, який в 1999 р. змістив Шаріфа в ході військового перевороту.