ua en ru

Екс-президенту Малі пред'являть звинувачення у державній зраді

Уряд Малі оголосило, що має намір розпочати розслідування щодо колишнього президента країни Амаду Тумані Туре за підозрою в державній зраді, передає Associated Press.

Колишній лідер був позбавлений влади військовими в березні 2012 р., всього за кілька місяців до закінчення президентського мандата. Він був звинувачений у корупції і розвалі армії, якій доводилося битися з бойовиками "Аль-Каїди" погано озброєними, при істотному недоліку обмундирування і забезпечення.

У заяві, переданій по національному телеканалу, прес-секретар уряду Махамане Бабі заявив, що стосовно А.Туре буде проведено розслідування, так як той "намагався деморалізувати армію, призначаючи некомпетентних офіцерів і солдатів, чиї патріотичні почуття вельми сумнівні, на високі пости в збиток іншим, більш достойним військовим."

У серпні 2013 р. новим президентом Малі був обраний Ібрагім Бубакар Кейта, який раніше обіймав пост прем'єр-міністра країни. В даний час малійські війська за сприяння військової угруповання співтовариства країн Західної Африки і французького військового контингенту борються з туарегскими сепаратистами і бойовиками, пов'язаними з "Аль-Каїдою".