ua en ru

Екс-Президент Польщі: Ситуація в Україні стала найскладнішою за останні 20 років

Ситуація в Україні стала найскладнішою за останні 20 років. Про це заявив колишній Президент Польщі Алєксандер Кваснєвський під час Вроцлавського глобального форуму, повідомляє "Польське радіо".

"На мою думку, ситуація в Україні за останні 20 років, тобто від моменту повернення незалежності, не була ще такою складною, як сьогодні. Я про це кажу тому, що ці 20 років я брав активну участь в українських справах", - сказав Алєксандер Кваснєвський.

Нагадаємо, в Польщі відкрився сьогодні Вроцлавський глобальний форум, який триватиме до 2 червня. Перший день конференеції був присвячений українським питанням. Участь у дискусії взяли, зокрема, радниця Президента України Ганна Герман, колишній боксер, лідер партії "Удар" Віталій Кличко та колишній Президент Польщі Алєксандер Кваснєвський.

Відзначимо, останнім часом відносини між Києвом і Брюсселем загострилися. У першу чергу це пов'язано із ситуацією навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка відбуває тюремне покарання у Качанівській колонії. Дійшло до того, що ЄС мав намір оголосити політичний бойкот Євро-2012, проте було вирішено відмовитися від бойкоту. Раніше з'явилася інформація, що багато європейських уболівальників відмовилися від поїздки в Україну та Польщу через завищені ціни на проживання в країнах під час турніру. Крім того, вчора міністр молоді та спорту Франції Валері Фурнейрон заявила, що французький уряд не відвідає матчі Євро-2012 в Україні.

Світова спільнота розглядає тюремний строк Тимошенко, що почався в жовтні 2011 р., як політично мотивований. У той же час 31 травня 2012 р. Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) повідомив, що скасовує своє попереднє розпорядження від 15 березня ц.р., яким ухвалив, що влада України "повинна забезпечити, щоб Тимошенко отримала адекватне лікування в належному закладі". Суд встановив, що влада України виконала це рішення.