ua en ru

Екс-Президент Пакистану Мушарраф звільнений з-під домашнього арешту під заставу

Пакистанський суд прийняв рішення про звільнення під заставу екс-президента країни диктатора Первеза Мушаррафа, який проходить у справі про вбивство політичного діяча Акбара Бугті в 2006 р. Тепер екс-лідер може покинути свій будинок, де тривалий час перебував під домашнім арештом, повідомляє Reuters.

"Заявка на звільнення під заставу прийнята, після того як були виплачені дві заставні суми за 1 млн рупій (9,4 тис. дол.) кожна", - йдеться в повідомленні Верховного суду Пакистану.

Звільнення під застави було даровано екс-президенту в рамках справи про вбивство Бугті в провінції Белуджистан у 2006 р. Це рішення про звільнення під заставу стало вже третім для П.Мушаррафа: два інших він отримав раніше в рамках інших кримінальних розглядів.

Мушарраф очолював Пакистан з 1999 р. по 2008 р. Після відходу з президентського поста в 2008 р. він виїхав за межі країни і проживав в Об'єднаних Арабських Еміратах і Великобританії. 24 березня 2013 р. Мушарраф повернувся до Пакистану після п'яти років перебування в добровільному вигнанні, 19 квітня він був заарештований за звинуваченням у незаконному затриманні суддів Верховного суду в 2007 р., а також у причетності до вбивства прем'єр-міністра Пакистану Беназір Бхутто, яка загинула в результаті теракту в 2007 р. під час передвиборчого мітингу в р. Равалпінді.

Згідно зі свідченнями екс-глави підрозділи правоохоронних органів міста, охорона Бхутто була ослаблена за вказівкою Мушаррафа. У 2010 р. Організація Об'єднаних Націй ухвалила, що влада не змогли належним чином забезпечити захист Бхутто.