ua en ru

Екс-президент Криму закликає змінити статус півострова

Колишній Президент Республіки Крим Юрій Мєшков, якому влада України в 2011 році заборонили перебувати на території країни, виступив із закликом провести загальнокримський круглий стіл, щоб обговорити питання політико-правового статусу півострова. Про це повідомляє прес-служба Мєшкова.

"Україну буде трясти все частіше і з регулярною періодичністю, тому для Криму прийшов час подумати про свою долю, визначити своє майбутнє", - йдеться у зверненні Мєшкова.

Мєшков закликав взяти участь у круглому столі депутатів Криму і Севастополя усіх рівнів, голів Верховної Ради Криму і його колишніх депутатів, лідерів громадських організацій півострова, вище духовенство і представників національно-культурних об'єднань. Політик вважає, що свою позицію під час зустрічі повинні озвучити також і представники великого і середнього бізнесу.

Варто відзначити, що на тлі масових акцій протесту в Києві все частіше стали з'являтися заяви політиків, які попереджають про реальну загрозу розколу України. Причому вищі керівники країни намагаються уникати розмов на цю тему, тоді як ціла низка експертів вказали на багато передумов для такого повороту подій і роз'єднання України за югославським сценарієм.