ua en ru

Екс-президент Бразилії став обвинуваченим по шостій справі про корупцію

Екс-президент Бразилії став обвинуваченим по шостій справі про корупцію Фото: Луїс Інасіу Лула да Сілва (flickr.com dgcomsoc)

В корупційній схемі був задіяний особняк, який належить екс-президенту

Екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва став обвинуваченим по шостому справі про корупцію. Про це повідомляється в опублікованому прес-службою федерального суду постанові.

"Суддя Сержіу Моро задовольнив запит Федеральної прокуратури Бразилії, яка на вимогу пред'явити нові звинувачення в корупції екс-президентові країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, звинувачення по справі були також пред'явлені власникам і колишнім керівникам будівельних фірм Odebrecht і OAS, за підозрою в даванні хабарів.

Так, в корупційній схемі був задіяний особняк, розташований в населеному пункті Атибайя штату Сан-Паулу, який належить екс-президенту. Як стверджує сторона звинувачення, компанії витратили 320 тис. доларів на переробку будинку.

У свою чергу, екс-глава Бразилії заперечує свою провину і заявляє, що особняк у Атибайе "не належить і ніколи не належав Лулі да Сілві".

Зазначимо, це шосте кримінальну справу, фігурантом якої є Луїс Інасіу Лула да Сілва. Однак, незважаючи на корупційні скандали, екс-глава держави користується популярністю у населення як можливий кандидат у президенти на виборах 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лула да Сілва засуджений до 9,5 років ув'язнення у справі про корупцію і відмиванні грошей. Екс-президент Бразилії може оскаржити це рішення і до тих пір він буде залишатися на волі.