ua en ru

Екс-президент "Барселони" заарештований за звинуваченням у відмиванні грошей

Екс-президент "Барселони" заарештований за звинуваченням у відмиванні грошей Фото: колишній президент "Барселони" Сандро Росель

За версією слідства, Росель міг незаконно заробити більше 15 млн євро

Колишній президент каталонського футбольного клубу "Барселона" Сандро Росель затриманий в Іспанії. Про це повідомляє El Mundo.

Росель підозрюється у відмиванні грошей. За інформацією видання, він міг входити в передбачувану злочинну мережу, яка заробляла комісійні, продаючи іміджеві права збірної Бразилії. Гроші від продажу Росель і його спільники відмивали через підставні компанії.

За версією слідства, екс-президент "Барселони" міг незаконно заробити більше 15 млн євро. Також у причетності до злочинної схеми підозрюється колишній президент Бразильської конфедерації футболу Рікардо Тейшейра.

Крім того, Роселя підозрюють в тому, що той відмивав гроші за перехід у "Барселону" бразильського нападника Неймара в 2013 році.

Росель обіймав посаду президента "Барселони" з 2010 по 2014 рік.

Нагадаємо, влада Швейцарії зацікавилася обставинами платежу на суму 1,7 млн євро, який надійшов від ФІФА на відомого в минулому німецького футболіста і тренера Франца Беккенбауера.