ua en ru

Екс-прем'єр Лівії: Каддафі буде битися за країну до кінця

Екс-прем'єр уряду Лівії Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді заявив, що лідер Джамахірії Муаммар Каддафі буде битися за країну до кінця.

"Я думаю, Каддафі не покинув країну. Знаючи його, я впевнений, що він зі зброєю в руках бореться поруч зі своїми бійцями", - передав Reuters слова екс-прем'єра його адвокат. "Він не здасться і не опустить зброї", - додав він.

Колишній глава уряду Лівії в даний момент знаходиться у в'язниці Тунісу. Влада країни чекає від нового керівництва Лівії запит на екстрадицію ув'язненого з метою проведення суду. Сам Махмуді, зважаючи на ймовірне повернення на батьківщину заявив, що готовий співпрацювати з Перехідною національною радою (ПНР), але на певних умовах. Головною з них є відмова Лівії вимагати його повернення і надання гарантій, що проти його персони не будуть вестися будь-які переслідування.

"Я хочу брати участь у вирішенні проблем Лівії, а не ставати однією з них", - підкреслюється в заяві екс-прем'єра. Крім того, протестуючи проти екстрадиції, Махмуді 29 вересня оголосив голодування.

Військам ПНР досі не вдалося повністю оволодіти містами Бані-Валід і Сиртом. Незважаючи на підтверджену інформацію про те, що багатьом з членів сім'ї Каддафі вдалося втекти в сусідні держави, доля самого полковника залишається невідомою.