ua en ru

Екс-прем'єр Британії Кемерон склав депутатські повноваження

Екс-прем'єр Британії Кемерон склав депутатські повноваження Фото: Девід Кемерон

Девід Кемерон достроково пішов у відставку

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив про складання з себе повноважень депутата Палати громад. Про це повідомляє The Telegraph.

Зазначимо, з 2001 року Кемерон представляв у парламенті виборчий округ Уїтні в графстві Оксфордшир. Після референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу Кемерон, який був його ініціатором, але виступав за збереження членства країни в ЄС, пішов у відставку з поста прем'єр-міністра.

"З моєї точки зору, з урахуванням обставин моєї відставки з поста прем'єр-міністра і реалій сучасної політики вкрай складно продовжувати роботу рядовим депутатом, не ризикуючи відвернути на себе увагу при прийнятті важливих рішень, які чекають мого наступника на Даунінг-стріт і в уряді", - заявив Кемерон.

Крім того, він зазначив, що залишиться рядовим депутатом парламенту до закінчення своїх повноважень у 2020 році. Кемерон додав, що хоче продовжувати залишатися на службі суспільству і в майбутньому буде висловлюватися з міжнародних питань. Кемерон не конкретизував свої подальші плани

"Очевидно, що у мене є свої власні погляди з приводу деяких питань. Це дійсно все. Як колишньому прем'єру мені дуже важко сидіти на "запасі" і служити відволіканням від того, що робить уряд", - додав Кемерон.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд не виключає, що британцям доведеться отримувати візи для поїздок у країни Євросоюзу після того, як країна вийде зі складу спільноти.