ua en ru

Екс-нардепа підозрюють у зазіхання на цілісність України

Екс-нардепа підозрюють у зазіхання на цілісність України Ілюстративне фото: прокуратура (РБК-Україна)

Екс-нардеп, ймовірно Ігор Марков, підозрюється в публічних закликах до зміни меж території країни.

Колишньому народному депутату Ігорю М. направлено підозру щодо посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Як повідомляють у прокуратурі, екс-нардеп (ймовірно Ігор Марков, - ред.) підозрюється в публічних закликах до зміни меж території країни.

"Прокуратура Одеської області спільно з Управлінням Служби безпеки в області направили письмове повідомлення про підозру колишньому народному депутату України Ігорю М. у скоєнні ряду злочинів проти основ національної безпеки та громадського порядку ... Зараз вирішується питання про проведення відносно вказаної особи спеціального (заочного) розслідування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у прокуратурі, з 2014 - 2017 роки екс-депутат неодноразово, користуючись прямим ефіром телеканалу і власним каналом в YоuTube, спочатку в Одесі, потім на тимчасово непідконтрольної території Донецької області і пізніше в Москві публічно висловлювався щодо зміни меж території країни, а також прихильності і підтримки діяльності незаконних утворень "ЛНР" і "ДНР"

Також у його публічних виступах і зверненнях, за даними експертів-лінгвістів, містяться заклики до вчинення терористичного акту, крім того до розпалювання національної ненависті, приниження національної честі та гідності, образи почуттів громадян.

Нагадаємо, 12 серпня 2015 року МВС повідомило про затриманні співробітниками Інтерполу в Італії колишнього депутата Верховної Ради Ігоря Маркова.