ua en ru

Екс-нардеп КПУ керував організацією, що займалася викраденням та легалізацією автомобілів

Екс-нардеп КПУ керував організацією, що займалася викраденням та легалізацією автомобілів Фото: глава СБУ Василь Грицак

Співробітники спецслужби блокували реалізацію схеми та вилучили фальшиві документи та номерні знаки

Екс-нардеп від Комуністичної партії України (КПУ) керував організацією, що займається викраденням та легалізацією автомобілів в окупованих районах Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Як повідомляється, співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували механізм легалізації автомобілів, викрадених бойовиками на території тимчасово окупованих районах Луганської області.

"Схему організували члени терористичного угруповання "Рима" з Свердловська. Ватажком якого є колишній депутат Свердловської міськради від Компартії. Співробітники спецслужби вже встановили десять фактів спроб легалізації авто, "віджатих" терористами в автосалонах Луганська", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за посередництва двох киян, один з яких співробітник столичного управління ДАІ, були виготовлені фальшиві свідоцтва про реєстрацію автомобілів та державні номерні знаки на підставних осіб. Для підробки зловмисники отримували конфіденційну інформацію з баз даних ДАІ України та вносили до неї недостовірні дані для маскування походження автомобілів.

"Потім легалізовані авто через територію Росії планувалося ввезти в Україну для продажу, а отримані кошти спрямувати на фінансування терористичного угруповання. Співробітники спецслужби блокували реалізацію схеми та вилучили фальшиві документи та номерні знаки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 та 362 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії та обшуки для встановлення інших можливих фактів легалізації викрадених терористами автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала вантажівку з ліками з гумдопомоги, які бойовики намагалися продати в Україні.