ua en ru

Екс-міністра фінансів Німеччини Шойбле обрали президентом бундестагу

Екс-міністра фінансів Німеччини Шойбле обрали президентом бундестагу Фото: Вольфганг Шойбле (wolfgang-schaeuble.de)

Шойбле підтримав 501 депутат

Колишній міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле обраний президентом бундестагу (нижньої палати парламенту). Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зазначено, що таємне голосування відбулося на першому засіданні бундестагу 19-го скликання. Шойбле підтримав 501 депутат, проти нього були 173. При цьому 30 парламентарів утрималися, а один голос визнаний недійсним.

У повідомленні також йдеться, що Шойбле місяць тому погодився залишити посаду міністра фінансів країни, розраховуючи на нову посаду в парламенті.

Відзначимо, що у вересні агентство Bild з посиланням на джерела в бундестазі написало, що глава Християнсько-соціального союзу Фолькер Каудер разом з канцлером ФРН Ангелою Меркель особисто просили Шойбле очолити парламент перед приходом ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" в бундестаг.

Шойбле є членом парламенту ФРН з 1972 року.

Нагадаємо, президент Федеративної республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр доручив чинному канцлеру Ангелі Меркель продовжувати виконання свої обов'язків після офіційного завершення терміну її перебування на посаді - до формування наступного уряду.