ua en ru

Президент Німеччини доручив Меркель продовжувати виконувати обов'язки канцлера

Президент Німеччини доручив Меркель продовжувати виконувати обов'язки канцлера Фото: Ангела Меркель (g20.org)

Меркель продовжить виконання своїх обов'язків після офіційного завершення строку її перебування на посаді

Президент Федеративної республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмайер доручив чинному канцлеру Ангелі Меркель продовжувати виконання своїх обов'язків після офіційного завершення строку її перебування на посаді - до формування наступного уряду. Про це заявили у відомстві президента Німеччини у вівторок, 24 жовтня, передає DW.

Повідомляється, що відповідно до статті 69 Конституції Німеччини, термін повноважень канцлера і федеральних міністрів офіційно закінчується з моменту першого засідання парламенту нового скликання.

Згідно з інформацією видання, після установчого засідання Бундестагу, яке почалося 24 жовтня, Меркель і 14 міністрів отримають повідомлення про звільнення зі своїх посад і стануть виконуючими обов'язки, однак будуть мати ті ж повноваження, що й раніше.

Наголошується, що за результатами виборів у Бундестаг цього року було обрано рекордна кількість парламентаріїв - 709 осіб. 24 жовтня на установчому засіданні Бундестагу мають обрати голову парламенту, а також шість заступників - від представлених у парламенті партій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФРН почалися попередні переговори про створення коаліції в Бундестазі.