ua en ru

Экс-министр Присяжнюк отрицает наличие у него счетов в Швейцарии

Екс-міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк заперечує обґрунтованість застосування до нього санкцій щодо блокування банківських рахунків у Швейцарії саме у зв'язку з їхньою відсутністю. Про це повідомляє прес-служба екс-міністра.

Також колишній очільник аграрного відомства готовий надати особисту згоду будь-якому уповноваженому органу України на витребування у Швейцарії інформації щодо наявності в нього банківських рахунків у цій країні.

"Я не маю підстав виправдовуватися за те, що ніколи не вчиняв та вчиняти нікому не доручав. І якщо необґрунтовані дії Швейцарії щодо мене та фактичне звинувачення мене у триманні грошей у цій країні сприймаються будь-ким із представників влади України серйозно та вважаються аргументованими, то, безумовно, я готовий дати особисту згоду на отримання уповноваженим органом Україні повної інформації щодо нібито наявних у мене рахунків у вказаній країні, і в разі виявлення таких рахунків готовий надати згоду на визнання таких коштів власністю держави Україна, оскільки не мав та не маю до них жодного відношення", - заявив Присяжнюк.

Він висловив сподівання, що найближчим часом Федеральна рада та фінансовий регулятор Швейцарії FINMA (Swiss Financial Market Supervisory Authority), що поширив останній список із 29 осіб, до яких повинні застосовуватися санкції, нададуть офіційне роз'яснення та спростують інформацію щодо його особи.