ua en ru

Екс-мер Херсона Сальдо йде на вибори з партією "Наш край"

Народний депутат VII скликання Володимир Сальдо, який обіймав посаду мера Херсона протягом десяти років, йде на місцеві вибори від партії "Наш Край". Про це Володимир Сальдо повідомив на прес-конференції в Херсоні 14 серпня.

За словами екс-мера, він прийняв рішення йти на вибори разом з командою мерів, господарників і регіональних лідерів, відмовившись від пропозиції інших політичних партій.

"Я буду брати участь у місцевих виборах. Коли виникло питання, якою командою йти на вибори, я відкинув можливість представляти партію, представники якої є політичними заручниками одного лідера і в більшості своїй погано розуміють місцеву проблематику", - заявив Сальдо.

Він нагадав про скандальні вибори в Чернігові і зазначив, що не хоче повторення ситуації в Херсоні.

"Щоб зрозуміти, якими можуть бути ці вибори, досить згадати недавні події в Чернігові. Коли за це місто торгувалися олігархи і влада. Але найстрашніше, що переможці і переможені роз'їхалися і забули про цьому краї до наступних виборів. Я не хочу, щоб подібне повторилося в нашому Херсоні", - зазначив він.

Сальдо додав, що до місцевих рад і на посади мерів необхідно обирати господарників, а не політиків.

"Замість партій політиків, я приєднуюся до "Нашого краю" - партії людей справи, які розуміють проблематику на місцях", - зазначив Сальдо.

Як відомо, 30 липня, в Києві була презентована нова політична сила "Наш край", яка буде представляти інтереси регіонів. Ініціаторами політичної сили виступили ряд мерів та регіональних лідерів, зокрема, нардеп з Харкова Олександр Фельдман, з Одеської Антон Кіссе, нардеп VII скликання із Запоріжжя Сергій Кальцев, мери Миколаєва та Маріуполя Юрій Гранатуров та Юрій Хотлубей, а також колишній перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. Пізніше до "Нашого краю" приєдналися 10 мерів міст Київської області.