ua en ru

Екс-канцлер Німеччини став головою ради директорів "Роснафти"

Екс-канцлер Німеччини став головою ради директорів "Роснафти" Фото: Герхард Шредер (flickr.com-SPD-Fraktion Brandenburg)

Ідея про висунення Шредера до ради директорів "Роснафти" викликала критику в Німеччині

Колишній канцлер Німеччини, голова комітету акціонерів компанії Nord Stream Герхард Шредер очолив раду директорів компанії "Роснафта", повідомляє РБК.

Зокрема, акціонери "Роснафти" проголосували за новий склад ради директорів компанії. Шредер став новим членом ради директорів і його главою. Зазначено, що на цій посаді Шредер змінив помічника президента Росії Андрія Білоусова.

Глава компанії Ігор Сечин, представляючи Шредера акціонерам, підкреслив, що прихід колишнього канцлера Німеччини відкриє перед нафтовою компанією нові перспективи на міжнародному ринку і добре позначиться на російсько-німецьких відносинах в цілому.

Варто відзначити, що ідея про висунення Шредера до ради директорів "Роснафти" і його рішення прийняти цю пропозицію викликали критику в Німеччині. Зокрема, канцлер Ангела Меркель назвала це рішення "ненормальним" і "сумним".

Шредер виступив з трибуни перед акціонерами компанії.

"Я прийняв рішення зробити це (увійти до ради директорів, - ред.) з великою радістю і чистим серцем. Я вирішив привнести (в "Роснафта", - ред.) той досвід, який я накопичив завдяки своїй роботі в політичній і економічній сфері, і я радий тій атмосфері, яка панує у всіх керуючих органах компанії", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд РФ затвердив кандидатуру екс-канцлера Німеччини, голови комітету акціонерів Nord Stream AG Герхарда Шредера в якості кандидата для обрання головою ради директорів "Роснафти".