ua en ru

Екс-голову Одеської ОДА підозрюють в організації зіткнень в Одесі 2 травня

Екс-губернатор Одеської області Володимир Немировський може бути причетний до організації трагедії, що сталася в ході подій в Одесі 2 травня 2014 р. Про це свідчить поширена днями в мережі аудіозапис телефонних переговорів між екс-начальником управління по взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОДА Ігорем Болянским і лідером одеського "Евромайдана" Дмитром Гуменюком.

Згідно з відеозаписом, в той час, коли протистояння в районі Грецькій площі вже фактично було закінчено, Гуменюк прийняв два телефонних дзвінка від чинного на той момент начальника управління по взаємодії з правоохоронними органами Одеської облдержадміністрації Ігоря Болянского.

Під час першого дзвінка Болянский цікавиться прочитав Гуменюк смс-повідомлення, яке він відправив йому. У другому дзвінку Болянский запитує у Гуменюка може той "... розгорнути людей на Куликове поле..." отримавши ствердну відповідь, Болянский віддає команду Гуменюку напасти на активістів на Куликовому полі.

Зазначимо, що відповідне свідоцтво міститься в доповіді Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо подій 2 травня в Одесі дані тодішнім керівником обласної міліції Петро Луцюк.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Генеральна прокуратура України вперто ігнорує вагомі докази, що доводять провину чиновників високого рангу в трагедії.

Нагадаємо, 27 листопада Приморський районний суд Одеси почав розгляд кримінальної справи за звинуваченням у масових заворушеннях 2 травня, що спричинили загибель понад 40 осіб на Грецькій площі і на Куликовому полі.