ua en ru

Екс-держсекретар США Олбрайт підтримує передачу Україні оборонних озброєнь

Екс-держсекретар США Олбрайт підтримує передачу Україні оборонних озброєнь Фото: Мадлен Олбрайт (twitter.com-ojeconomico)

Порошенко провів зустріч з Олбрайт

Екс-держсекретар США Мадлен Олбрайт у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком наголосила на важливості надання Україні оборонних озброєнь. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, сьогодні, 16 червня 2017 року, Порошенко провів зустріч з Олбрайт, яка наразі є головою ради директорів Національного демократичного інституту США (НДІ).

"Мадлен Олбрайт наголосила на важливості надання Україні оборонної зброї з метою забезпечення законного права суверенної держави на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер українського парламенту Андрій Парубій за підсумками відвідин Пентагону в ході свого офіційного візиту до США повідомляв, що питання надання Україні летальної зброї досі залишається відкритим і обговорюється в Міністерстві оборони США.

Зокрема голова Верховної Ради України, наголошуючи на актуальності та важливості надання летальної зброї Україні, зазначив, що це питання, як і питання посилення санкцій, ним піднімалося в Пентагоні.

"Воно не зняте з порядку денного, з цього питання йдуть дискусії. І якщо раніше було негативне рішення, то сьогодні питання залишається відкритим", - наголосив Парубій.