ua en ru

На екс-главу Volkswagen заведено справу в Німеччині

На екс-главу Volkswagen заведено справу в Німеччині Фото: Мартін Вінтеркорн

Прокуратура розпочала розслідування в рамках кримінальної справи у зв'язку з аферою з вихлопними газами

У Німеччині розпочато розслідування проти колишнього глави концерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна у зв'язку з "дизельним скандалом". Про це повідомляє Tagesspiegel.

"Прокуратура Брауншвейга ініціювала початок розслідування щодо екс-глави VW Мартіна Вінтеркорна в рамках кримінальної справи у зв'язку з аферою з вихлопними газами", - йдеться в повідомленні.

Екс-главу автоконцерну звинувачують у шахрайстві у зв'язку із продажем автотранспортних засобів з модифікованою системою контролю за вихлопами.

Тим часом, Volkswagen продовжує втрачати в ринковій вартості. У перший день торгів цього тижня до обіду акції VW впали ще на 6%. Минулого тижня виробник втратив чверть своєї капіталізації.

Нагадаємо, Вінтеркорн минулого тижня пішов з посади, яку обіймав із 2007 р. Він визнав свою відповідальність за подію, але запевняє, що не знав про маніпуляції. Також повідомлялося, що кілька топ-менеджерів залишать Volkswagen слідом за Вінтеркорном. На чолі концерну став колишній глава Porsche Матіас Мюллер.

Скандал навколо Volkswagen розгорівся після того, як американські екологічні служби виявили, що на автомобілі VW з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, яке дозволяло в рази знизити показники викидів вихлопних газів і обійти екологічні стандарти. Тепер виробнику загрожують мільярдні штрафи і втрата репутації.

Раніше автоконцерн Volkswagen зобов'язали відзвітувати перед владою Німеччини.